• Underside Slide4
  • Underside Slide3
  • Underside Slide1
  • Underside Slide2

De første par skridt ind i Teori

(klik på billedet for at udvide læsefladen)

Det handler ikke  om ledelse i traditionel forstand. Det handler om, men evnen til at lede mennesker ind i trinnene frem imod nærværet. 

Steen Hildebrandt sagde følgende om bogen ved den danske udgivelse: ”Den er ikke nemt læst. Det er ingen gode bøger. De bøger der er nemme, er jo netop nemme fordi de bekræfter os i, hvad vi allerede ved. Men de bøger der indeholder en helt ny vinkel, en helt by tænkning. Det er gode bøger. De forstyrrer os og tvinger os til at forholde os, til at tænke. Det er det gode bøger kan”.

Læs mere ...

Når ledelse bliver til lede, er det tid til nytækning

(klik på billedet for at udvide læsefladen)

Medarbejdere og ledere i vore store organisationer - ikke mindst i den offentlige sektor - modtager konstant dobbeltbudskaber, der ikke hænger sammen. De kommer i form af diskursivt orienterede værdisætninger, der sjældent harmonerer med virkeligheden. Vi italesætter kvalitet i undervisning, varme hænder i plejesektoren, menneskelige værdier og engagement i produktionen, mens vi måler, vejer, dokumenterer og kontrollerer i modstrid med vores inderste intentioner om et bedre samfund og et bedre virksomhedsliv. Vi taler til os selv og til vores medarbejdere ud fra det ene paradigme, og handler ud fra det andet. Det skal blive opfattet som løgn, eller i mildeste form som spin. Mange af os har vænnet sig til at leve i en "laden som om" virkelighed, som fremmedgør vores ledelsesbestræbelser og forvandler vores medarbejdere til - ja - netop arbejdere.

Læs mere ...

Når de Sure Gamle Mænd dirigerer i arbejdsmiljøet

(klik på billedet for at udvide læsefladen)

Jeg har sammen med en gruppe kolleger igennem nogen tid har arbejdet med det vi i mangel af bedre, har kaldt generation plus.

Begrebet generation plus dækker over den problemstilling der ligger i, at få de ældre medarbejdere i både offentlige og private virksomheder til at overveje og afklare deres arbejdsliv. Denne bestræbelse har sin forudsætning i forhold til at vi i nær fremtid, statistisk set, i den grad kommer til at mangle arbejdskraft, i alle vore virksomheder.

Læs mere ...